Кметът Томов нареди: Задължително с маска на закрито, затварят пътя за Българчево

Снимки: Община Благоевград

Специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания днес получи маски

Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес, прилагат се по-строги противоепидемични мерки - предпазни маски за жителите остават задължителни за закрити обществени местал

Кметът инж. Румен Томов свика заседание на Кризисния щаб на община Благоевград, което се провежда два пъти. Присъства административният ръководител на Районна прокуратура Борислав Ковачки.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус в страната.

С решение на Кризисния щаб остават допълнителните противоепидемични мерки, влезли в сила със заповед на кмета инж. Румен Томов от 24 март 2020 г.

Всички жители на територията на община Благоевград се задължават да носят предпазни маски при посещение на закрити мести/ търговски обекти, обществени сгради, транспорт и други/.

Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

С решение на Кризисния щаб, пътят в посока от село Бяло поле за село Българчево, след разклона за село Бучино ще бъде затворен за движение на МПС и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци.

Мярката се налага, поради сигнали на граждани, за нарушаване на забраната от водачи на МПС за ограничаване на достъпа до Благоевград с извършване на проверка и непреминаването през обособения за целта контролно-пропускателен пост. Същият е ситуиран от служителите на ОД на МВР-Благоевград на пътя Благоевград - Зелен дол.

В Оперативния щаб към община Благоевград към доставките за храна и медикаменти на самотно живеещи възрастни хора и поставените под карантина лица ще бъдат включени и хора от Съюза на военноинвалидите.

Заявките се приемат всеки ден, включително събота и неделя, на обявения горещ телефон 073/88-44-61, разкрит към Оперативния щаб.

Следващото заседание на Кризисния щаб ще се състои на 7-и април,

Специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания днес получи защитни костюми, ръкавици, предпазни шлемове и маски - 200 предпазни ръкавици, 40 маски, 40 защитни костюми и 20 предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба.

Предпазните средства бяха предадени на главната сестра Надка Мишева в лечебното заведение от главния експерт „Здравеопазване“ на община Благоевград Елена Тренкова.

На гражданите се раздават предпазни маски от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в сградата на Информационен център до зала „22 септември“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK