Откриха с тържествена церемония реновираното Трето ОУ

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград и директорът на Трето ОУ символично прерязаха лентата

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов откри изцяло обновената материално-техническа база на Трето ОУ „Димитър Талев“.

Томов заедно с училищния директор Михаил Спасов и управителя на фирмата изпълнител на проекта Радослав Костов прерязаха лентата и откриха обновената и модернизирана база.

Горд и щастлив съм, че имам възможността да открия обновената база на Трето ОУ „Димитър Талев“. Това е моето родно училище. Скъпи учители и ученици, пожелавам Ви да бъдете щастливи, постигайте успехи и бъдете радостни, че преподавате и учите точно тук! Бъдете здрави!, каза в приветственото си слово кметът Томов.

Отслужен бе тържествен водосвет. Официални гости на церемонията бяха заместник-кметът Ясен Попвасилев, Мария Стойнева – секретар на Община Благоевград, омбудсманът доц. Валентин Василев и представител на фирмaтa изпълнител.

В рамките на проекта са извършени дейности като обновяване и модернизация на материално-техническата база в училището, като е подменена изцяло отоплителната инсталация, боядисани са класните стаи, коридорите и стълбищните клетки, ремонтирани са санитарните помещения. Извършен е ремонт на сградната и дворната канализация и е обновена настилката на игрището за тенис. Ремонтирана и възстановена е пожаро-известителната система в училището. Осигурен е достъп до сградата и всички етажи на хора с увреждания. Доставени са мултимедийни проектори и компютри.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK