Откриха с шоу спортна площадка в Радомир

Снимки: Община Радомир

В оспорван двубой отборът на Общинска администрация – Радомир, отстъпи на ветераните от кв. “Пчелински”

Пъстър спортен празник се проведе в Радомир, по случай официалното откриване на спортната площадка в кв. “Пчелински”. Площадката няма да е единствената придобивка за жителите на квартала, като догодина там ще бъде направена и зона за отдих.

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев заяви в своето приветствено слово, че се надява повече хора да ползват спортния комплекс. “Да си пожелаем децата да идват и да тренират на него вече като изградени спортисти, които да постигат успехи с емблемата на Радомир”, добави градоначалникът. Той подари две футболни топки - на един малък и на един възрастен жител на град Радомир.

Председателят на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов заяви в своето слово, че “едно голямо желание на жителите на квартал “Пчелински” вече е факт”. Той допълни, че местната власт не забравя за потребностите на жителите на кварталите на град Радомир и в частност на тези от кв. “Пчелински”.

Светослав Кирилов даде уверение, че това няма да е последната придобивка за квартала. “Догодина през пролетта тук ще има и една прекрасна детска площадка и зона за отдих, в която малки и големи ще бъдете заедно и ще се радвате на хубави моменти. Честито на всички жители на квартала за новата придобивка! Не забравяйте да пазите и стопанисвате новата придобивка с грижите на добри стопани”, завърши своята реч Кирилов.

Отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, извърши освещаване на спортния обект. С прекрасните си изпълнения на родопски песни Пирина Христова и Виктор Джоргов грабнаха сърцата на публиката.

Кулминацията на празника беше демонстративният мач между сборен отбор на администрацията на Община Радомир и Общински съвет – Радомир, който се изправи срещу ветерани от квартал “Пчелински”.

С добри изяви на вратата на общинския отбор се отличи Светослав Кирилов, който спаси куп положения пред своята врата. Най-красивото изпълнение в мача бе дело на изпълнителният директор на “Струмска слава” Кирил Николов – Киро Змея, който отбеляза ефектен гол във вратата на отбора на кв. “Пчелински” със странична ножица. Двубоят бе оспорван и завърши при равен резултат 3:3 в редовното време. При дузпите по-точен мерник показа отборът на кв. “Пчелински” и спечели мача с 7:6. Демонстративен детски футболен мач изиграха и сборен отбор от град Радомир срещу отбор от кв. “Пчелински”. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK