Пето издание на Празника на бозата в Радомир

Снимка: Община Радомир

Проявата е насрочена за 10-и октомври от 10.30 часа

Петото издание на Празника на бозата ще бъде отбелязано в Радомир на 10 октомври – събота.

Празникът ще започне в 10:30 ч. с откриването на изложба на детски рисунки на тема: “Бозаджийството в Радомирско”, която посетителите ще могат да видят в Общинския исторически музей в града.

В 11:00 ч. музейната експозиция “Стойова къща” ще отвори врати за жители и гости на Радомир, които ще могат да разгледат старинните съдове и предмети, свързани с бозаджийския занаят, да се запознаят със старата технология на производство и да научат любопитни факти, свързани с производството на напитката.

В двора на музейна експозиция “Стойова къща” ще бъде представена презентация, проследяваща спецификите и традициите в производството на боза в Радомирско от минали времена до наши дни. Посетителите на експозицията ще бъдат почерпени с боза.

В 18:00 ч. ще се проведе състезание по надпиване с боза в Центъра за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс в Радомир.

По самобитен начин празникът на бозата ще бъде отбелязан и в селата Владимир, Долна Диканя, Друган, Дебели лаг, Дрен, Извор, Кленовик, Копаница, Кондофрей, Прибой, Стефаново и Червена могила, както и в кв. “Върба”.

По време на събитията ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, като Община Радомир умолява гражданите да носят маски и да спазват социална дистанция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK