Откриха ремонтираната къща на Тонев в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Откриха ремонтираната къща на Тонев в Кюстендил, чиято реставрация стана факт след спечелен проект на Областна администрация, финансиран от „Красива България“ на стойност 100 000 лв.

Сградата е недвижимо културно наследство и целта на проекта бе запазване на оригиналната й архитектура и създаване на заетост на трайно безработни.

Гости на събитието бяха кметът на Кюстендил Петър Паунов, бившият заместник -председател на НС Мая Манолова и областният управител Иван Каракашки.

„Няколко неща целяхме с този проект, а именно да запазим културно-историческото наследство за поколенията, освен това бяха ангажирани фирми от областния град, които създават заетост. Важно беше да покажем как се стопанисва държавната собственост и да създадем и по-добри условия за работа на синдикатите от КНСБ, които ползват сградата. Искам да благодаря и на архитект Фърков, който подари проекта. Също и на Мая Манолова, която съдейства за реализирането му в Министерски съвет и в социалното ведомство. Пожелавам на ползвателите на къщата да я обитават със здраве и да я подържат“, каза в приветствието си областният управител Иван Каракашки.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK