Откриха рафтинг сезона по Струма (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Откриха рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Цяла регата от лодки потегли символично по река Струма от базата на домакина на събитието, център за приключения и рафтинг Адвенчър Нет.

Специални гости на третото издание на Outdoor & White Water Fest бяха Любомир Попйорданов - учредител на Българската асоциация за алтернативен туризъм, и Валентин Стоичков - заместник-кмет на община Кресна.

„Нека не допускаме в тази живописна природа и край тази красива река да минава магистрала. В Кресна се намира едно от най-красивите ждрела в България, само то все още не е унищожено. На тази красота хората трябва да се любуват, а не да препускат към Гърция", призова Попйорданов.

За втора поредна година организаторите съвместно с клуб по парапланеризъм SkyCamp ще предложат възможността за тандемни полети на всички желаещи да се реят кат птиците над спиращите дъха гледки на пълноводната Струма и невероятния релеф на Кресненския пролом.

Доброволци от Българския младежки червен кръст ще се включат в събитието с лекционна програма и ще посветят присъстващите в базовите техники за оказване на първа помощ.

Най-малките ще могат да опитат късмета си в състезание по катерене на стената в кемпа, което ще се ръководи от училище за планински водачи „Черни Осъм“.

Специално внимание ще бъде отделено на местната кулинарна продукция – с особено вълнение се очаква за фестивала да пристигне прочулата се в цяла България със специалитетите си Дешка Кротева от с. Горно Драглище, а Центърът за опазване на редки български породи Семпервива ще представи първокласно кисело овче и козе мляко. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK