Откриха рафтинг сезона край Симитли (СНИМКИ)

снимки: infomreja.bg

Рафтинг център "Симитли" откри официално сезона на адреналина, силните усещания в борбата с речните бързеи и много „мокри” емоции. В необичайно топлото за март време, с достатъчно слънце и в най-добра дълбочина и сила на водите в Струма стартираха рафтнг и каяк спусканията в община Симитли.

От днес до края на октомври реката ще приема търсачите на силни усещания. „Реката в момента е идеална, а и времето е с нас”, коментира собственикът на Рафтинг център "Симитли" Станимир Станимиров-Чачи, за да разсее притесненията, че сравнително малкото валежи тази зима могат да провалят сезона за рафт и каяк.

„Когато реката е прекалено пълноводна, не става за спускане, опасно е, тъй като водата залива бреговете и става невъзможно и за спасяване. Сезон ще има, и то доста добър. Когато падне нивото, тръгваме с мини рафтовете – екшънът за бързеите си го има винаги”, каза още Чачи.

Стотина ентусиасти откриха сезона в дефилето на Струма в борба с бързеите в слънчевата събота. "Неповторимо преживяване е, трябва да го изпита човек, за да почувства какво се случва във водата, не може да се опише с думи”, заяви кметът на Симитли Апостол Апостолов, на когото лека настинка попречи да се спусне с лодка.

За да се качиш на лодката - ентусиазъм задължително трябва, много хора се научиха, стана доста популярно, а има и много, които още не са опитали, но искат, казват рафтерите професионалисти в Х-клуб край Симитли.

"В почивните дни идват много туристи от цялата страна, а и от чужбина. Екстремните спортове по естествен начин допълват всичко онова, което се случва в общината ни. Рафтингът се съчетава успешно и с фестивалния туризъм. От няколко години тук, край реката, се провежда и джаз фестивал с участието на доста именити групи като Сигнал и Данчо Караджов, Хиподил и Светльо Витков, за тази година вече сме в преговори с много нови групи, така че меломаните има какво да очакват", издаде градоначалникът Апостолов.

Тази година търсачите на силни усещания и ще летят в Кресненското дефиле с 90 км/ч. В момента на Рафтинг център "Симитли" се изгражда голям тролей, чиято дължина ще бъде близо километър. Ще започва от хълма на другия бряг на Струма ще свършва при въжената градина в парка. Търсачите на адреналин ще могат да развиват до 80-90 км/ч във въздуха.

В момента в Рафтинг център "Симитли" са утвърдени рафтинг и каяк, въжена градина, малък тролей, пейнтбол, с курсове по каяк в бързи води и туристически каяк. Очертани са и трасета за пешеходни преходи, в проект е изграждането на маршрути за катерене на Коматинските скали.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK