Откриха професионален учебен център към фирма „Ванико“, кметът Камбитов бе сред официалните гости

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов беше сред официалните гости на церемонията по откриването на Професионален учебен център към фирма „Ванико“ в Благоевград. Преди да бъде прерязана лентата на обекта, д-р Камбитов поздрави ръководството и работещите в предприятието.

„Поздравявам ви за успехите, постигнати през годините. Радвам се, че и Общината има принос за това. Кризата има и добри страни, защото след нея оцеляват най-добрите. През 2011 година имах възможност да видя старата сграда, фактът, че сега откривате и този учебен център, означава, че вървите в правилната посока. Най-големият проблем в момента е връзката между бизнеса и образованието - разминаването между потребностите на бизнеса и кадрите, които дава образованието.

Мога отговорно да заявя, че в момента, в огромната си част от онези, които завършват, включително и висше образование, за съжаление, освен безработни други не могат да бъдат. Така че тази Ваша стъпка  е правилна. В началото фирмата е била малка и се е помещавала в гараж, сега е завод, дай Боже да се превърне и в международна корпорация. Пожелавам Ви много успехи и знайте, че винаги може да разчитате на съдействието на Общината“, каза по време на церемонията кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Сред гостите на събитието бяха още областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, представители на бизнеса и общественици.

„Ванико“ ООД е една от водещите фирми в областта на металообработването не само в България, но и в Европа. Във "Ванико" се внедряват и използват най-новите технологии и машини за проектиране и изработка на детайли, инструменти (пресформи, шприцформи, щанци), машинни възли и цели машини по поръчка. Амбицията на ръководството на предприятието е чрез Професионалния учебен център да се подготвят не само обучени кадри за нуждите на фирмата, но и за други такива в страната и чужбина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK