Откриха почетен знак на удостоените с приза „Жена на годината на Благоевград“

снимки: Общински съвет - Благоевград

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева откри почетен знак с имената на всички благоевградчанки, удостоени с приза „Жена на годината на Благоевград“. На официалната церемония присъстваха всички носителки на приза до сега. Табелата е разположена във фоайето на община Благоевград, като на нея са изписани имената на десетте носителки на отличието през годините от 2003 досега.

Савеклиева изтъкна, че съвременната жена е  доказала, че може да се справя едновременно с повече от един ангажимент, като успешно съчетава майчинството, кариерата и активния обществен живот. Тя пожела на гостите да покоряват всеки връх с усмивка и да продължават да бъдат пример за подражание.

След края на церемонията по награждаване на „Жена на годината на Благоевград 2013“, която ще се проведе от 18:00 часа тази вечер в зала „22 септември“, името на тазгодишната победителка в конкурса ще бъде изписано също на почетната табела.

С решение на Общински съвет, 25 март е обявен за Ден на жената благоевградчанка, като с него ще се постави акцент върху образа на активната жена в областния център на Пиринско, която дава живот и вече 100 години се бори за свободата си в обществото.

 

снимки: Общински съвет - Благоевград
снимки: Общински съвет - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK