Общинският съвет на БСП – Кюстендил, ще ремонтира бюст – паметника на Майстора в Шишковци

Снимка: Infomreja.bg

Общинският съвет на БСП – Кюстендил, ще ремонтира бюст – паметника на Владимир Димитров – Майстора и прележащата му част в село Шишковци. Това съобщи пред медии общинският лидер Росен Раденков.

„Това е нашата своеобразна подкрепа, като сме наясно, че в България и навсякъде по света би следвало да се подкрепя изкуството във всичките му форми и прояви. Националният съвет на БСП отпусна нужните средства, с които въпросния ремонт ще бъде извършен в следващите седмици“ уточни Росен Раденков.

Ще подкрепим пленерът, който бе открит днес на младите художници в село Шишковци, като целта е да върнем общественото внимание към една фигура в българското изкуство и живопис. Това каза народният представител днес в Кюстендил, Валери Жаблянов.

По думите му делото на Майстора е пример за вдъхновение на поколения български художници. „Майсторът е фигура, която в българската художествена традиция заслужава да бъде отделна категория на българското изобразително изкуство“, уточни Жаблянов, който се срещна днес с младите творци в Шишковци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK