Обвиняем за държане на дрога в Радомир и с. Стефаново остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

39 - годишният мъж е бил задържан след извършени претърсвания в обитавани от него имоти

Днес, 28.11.2020 г., съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Перник, за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.В., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Тридесет и девет годишният мъж е бил задържан след извършени претърсвания в обитаваните от него имоти - къща в с. Стефаново и апартамент в гр. Радомир. В тях са били открити и иззети няколко вида наркотици - коноп, амфетамин и екстази. Част от тях са били разпределени в дози.

Била е намерена и мерителна везна. Съдебният състъв е приел доводите на прокурора от Районна прокуратура – Перник, че са налице и двете предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.В.

Съществува реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Аргументите на защитата му относно необходимостта на обвиняемия да се грижи за майка му не са били уважени от съда.

Разследването продължава. Установено е, че обвиняемият В. е многократно осъждан, в това число и за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK