Откриха огромно количество крадени предмети и техника в Кюстендил! Крадци обирали складове в Италия

Снимки: МВР - Кюстендил

Криминалисти от ОДМВР, служители от РУ - Кюстендил, експерти и разследващи полицаи проведоха специализирана полицейска операция за разкриване на факти и обстоятелства, свързани с вещно укривателство.

В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия на 2 адреса в село Граница и на 1 в Кюстендил. Открити и иззети са множество инструменти - електрически ъглошлайфове, шлайфмашини, електрически бормашини, водни помпи, електрически циркуляр, лазерен нивелир, комплекти гидории, електрически инструменти „Хилти", електрически двигатели, инструменти за полиране, компресори, професионална прахосмукачка, пароструйка, водоструйка, кухненски приспособления, готварски печки, хладилници, газови котлони, кутии с ръчни часовници, преносими компютри, GPS навигация, 868  кутии с МР4 плеъра и аксесоари към тях, автомобилни гуми и части, електронни модули, състезателен картинг, малък състезателен мотопед и мотоциклет тип скутер.

Последният е бил обявен за издирване чрез ШИС, след като е откраднат в Италия през 2016 г.

По време на претърсването от страна на криминалистите е намерено и четириколесно превозно средство „Polaris“, което също е било обявено за откраднато през м.г. в Италия.

„Най-вероятно става въпрос за група, която е разбивала складове в Италия, сред които такива за техника, строителство и др. Откраднатото е транспортирано на наша територия и е продавано на по-ниски цени“, обявиха източници на ИНФОМРЕЖА.

Работата по установяване на произхода на иззетите предмети продължава. За някои има данни, че са откраднати в чужбина и се укриват на територията, обслужвана от РУ - Кюстендил.

Започнато е досъдебно производство по случая, процесуално-следствените действия са осъществени с прякото участие на прокурор от РП – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK