Откриха официално Лот 4 на магистрала "Струма"

Снимки: АПИ

Днес официално бе открит Лот 4 на автомагистрала „Струма“ от Сандански до Кулата. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Новият магистрален участък откриха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов заедно с инж. Апостол Николов и инж. Тони Станимиров от фирмата-изпълнител. „Нека има мир по пътищата. Благословено и безаварийно пътуване за всички шофьори“, пожела Неврокопският митрополит Серафим при отслужването на тържествения водосвет.

С изграждането и на този участък постепенно изграждаме необходимия на България магистрален пръстен, подчерта инж. Лазаров. Той благодари на екипа на АПИ и на строителите за всеотдайната работа през последните няколко месеци. Със съвместните си усилия за кратко време успяхме да се справим с натрупаното закъснение. Строителите направиха истински подвиг и изпълниха огромен обем работа, посочи инж. Лазаров.

Председателят на УС на АПИ благодари за търпението на жителите от общините Сандански и Петрич, през чийто населени места преминаваше транзитният трафик за Гърция по време на строителството на участъка. До края на строителния сезон ще ремонтираме обходните маршрути, както сме поели ангажимент, каза председателят на УС на АПИ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK