Откриха новите спортни съоръжения на Американския университет

Снимки: АУБ

Днес, като част от празненствата по случай 25-годишнината на Американския университет в България, бяха открити новите спортни съоръжения на университета. Спортните съоръжения включват възможности за игра на волейбол и баскетбол, фитнес на открито и бейзболна клетка. 

Президентът на АУБГ Страци Кулински поднесе приветствия пред членове на университетската общност, приятели и гости. Зорница Кралева, заместник – кмет по европейските проекти и програми на Община Благоевград, поздрави присъстващите по повод новите спортни съоръжения, акцентирайки върху ролята на спорта в университетската среда и споделяйки, че откриването на спортни съоръжения в града е в синхрон с идеите на кмета на Благоевград д-р Камбитов.

В отговор на тези нейни думи президентът на АУБГ Страци Кулински подчерта, че игрищата ще бъдат отворени за гражданите на Благоевград, също както и досегашните съоражения в кампуса на АУБГ. След прерязването на лентата, празничната програма продължи със спортни занимания и игри на територията на новите съоръжения, в които се включиха студенти и възпитаници на университета. 

В момента в АУБГ се тече и среща на възпитаниците на университета, срещайки отново състуденти и приятели, които са зъвршили през годините. Те имат възможност да се върнат в студентските си години, чрез участие в лекции от любими преподаватели, акция 3 книги, които трябва да прочетеш, тиймбилдинг игри и други забавления. 

Тържествената програма по повод 25-годишнината на АУБГ продължи с тържествена церемония тази вечер в 18:30 ч., последвана от коктейл.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK