Разбиха мрежа за фалшиви сертификати за ваксинация в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Не е ясно за какъв бой фалшиви сертификати става въпрос

Две областни дирекции и ГДБОП изясняват факти и обстоятелства, свързани с издаване на неистински сертификати за ваксинация срещу COVID – 19.

Специализираните действия се провеждат на територията на град Кюстендил и по-точно в медицински център, който се намира в сградата на кюстендилската болница.

Не е ясно за какъв брой фалшиви сертификати става въпрос, на място в здравното заведение са екипи на криминалистична лаборатория и полицията.

„Да, действително се провежда акция на територията на болницата в един медицински център. Към този момент не мога да кажа нищо повече, докато не приключи разследването. Все пак не бива да се хвърля вина към някого. Единственото, което мога да кажа, е, че съм потресен. Това е точно обратното на това, което правим всекидневно и ежеминутно през последните две години“, коментира директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков пред ИНФОМРЕЖА.

Медицинският център е към болницата, както и лекарят, за когото има подаден сигнал за фалшиви сертификати.

Разпитите продължават и в момента, проверява се документация.

Акции текат още в София и Велико Търново.

В медицинския център в Кюстендил са издадени четири документа, предава NOVA. Техните притежатели вероятно вече са извън страната.

Информацията за евентуалнитте нарушения била получена чрез данни от телефона на жена от Велико Търново, която говорила с хора от Кюстендил за издаване на фалшивите документи.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK