Откриха нова детска градина в Дупница

снимки: Община Дупница

Най-новата детска градина в Дупница официално бе открита днес. Това стана на тържество в присъствието на над 100 родители, децата от забавачката, кмета на общината инж. Методи Чимев, заместника му Крум Милев, началника на Регионалния инспекторат Радостина Новачка, както и директорките на другите детски градини в общината.

Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Георги Паликарски. По време на обреда той се обърна към Милев с думите: "Как ще се казва детската градина" и напълно импровизирайки, заместник-кметът по социалните дейности отговори: "Мечта". Така се и роди името на забавачката, което напълно отговаря на направеното.

"Искам да пожелая на директорката, на всички учителки, на целия персонал и на тези малки слънца само да са здрави и много щастливи. Много съм радостен да видя днес тези дечица, които ще имат възможност да играят и да почнат трупането на знания. Тази детска градина е подарък от всички дупничани за децата на Дупница", обърна се към всички инж. Чимев под бурните аплодисменти на присъстващите.

"Искам да благодаря на г-н Чимев от името на всички ни за това, че една мечта на всички нас се сбъдна", каза директорката Даниела Гальова, която получи подарък от кмета музикална уредба и много играчки. Двамата срязаха лентата и официално откриха детското заведение.

Малчуганите пък накараха някои от родителите да се просълзят като запяха химна на България "Горда Стара планина".

С помощта на две от децата, инж. Чимев засади дърво в двора символ на новото раждане. "Не е важно колко нерви сме имали, докато реализираме този обект. Най-важното е, че тук вече има над 100 деца, това са нашите деца", заключи Чимев.

 

снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница
снимки: Община Дупница

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK