Съединението на България през погледа на малките гоцеделчевски художници

Снимка: Infomreja.bg

Клуб „Магис“ организира изложба на детски рисунки

Днес известният гоцеделчевски клуб „Магис“ представляваше една необичайна картинна галерия от рисунки на деца до 12 години на тема „Съединението на България“. Изрично условие беше във всяка рисунка да присъства българското национално знаме.

Малките художници – общо 29  посетители на клуб „Магис“, бяха вложили старание и находчивост, отговаряйки на поставената тема. На техните рисунки можеха да се видят изображения на исторически личности, паметникът на Шипка, природни дадености на българската земя, усмихнати хора… Разбира се, изобразителните възможности на 4-5 годишните деца не могат да се сравняват с тези на двойно по-големите, но според възрастта си всеки бе дал най-доброто от себе си.

Класираните на първо място от експертното жури – Станислав Кустев и Александра Крънчева, получават цяла седмица (от 9-и до 13-и септември) неограничен достъп до всички клубове в „Магис“. Габриела Караатанасова и Мелани Катрева, които са на второ място, - съответно три дни (от 9-и до 11-и септември), и класираната на трето място Снежи Башова – един ден (на 9-и септември). Всички деца получават сертификат за участие и един безплатен клуб в „Магис“ по избор през същата седмица (при наличие на свободни места).

Грамотите връчи Маргарита Енчева – началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт в община Гоце Делчев, която пожела клубът да работи през цялата година, защото такова е желанието на родителите.

„Клуб „Магис“ е гордост за Гоце Делчев, тъй като такава модерна форма на общуване с децата и на тяхното обучение е единствена в страната. Да благодарим задочно и на Деси Ламбина за страхотната инициатива, която тя успя да реализира, и на всички вас, които повярвахте и я  подкрепяте във всеки момент“, каза още М. Енчева.

След награждаването желаещите можеха да закупят картини с минимална цена 5 лева. Средствата ще бъдат използвани за подкрепа на бедни деца в подготовката им за училище.

Посетителите на изложбата днес гласуваха за най-добрата според тях рисунка. Гласуването ще продължи онлайн до 12 часа на 13-и септември. Авторът на най-харесваната рисунка ще получи 100 лева, а подгласниците му – по 20.

Така клуб „Магис“ отбелязва по интересен и ползотворен начин значимото историческо събитие. С инициативата си той не само насърчава творческите прояви на децата, но допринася и за патриотичното им възпитание!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK