Маринов: Партньорството между местната власт и правоохранителните органи води до по-добри резултати

Снимки: МВР

Вътрешният министър откри днес сградата на РУ – Троян, реновирана по проект по Оперативна програма „Региони в растеж” ‪2014-2020 година

„Обновената сграда осигурява по-добри възможности и условия на труд за колегите, които се грижат за сигурността на гражданите и гостите на Троян. Положителните резултат в общата ни мисия за просперитет не биха били възможни без доброто партньорство между местната власт и правоохранителните органи“. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който днес официално откри реновираната сграда на РУ – Троян.

Той припомни, че осигуряването на модерна работна среда и техника е сред приоритетите на ръководството на вътрешното ведомство и в този смисъл изрази надежда, че с мерките по енергийна ефективност ще бъде освободен финансов ресурс, който да бъде вложен в обновяване на оборудването, с което в районното управление работят близа 80 служители на МВР и на други структури от системата на сигурността. Вътрешният министър връчи плакет на МВР на кмета на Троян Донка Михайлова с благодарност за доброто взаимодействие и отправи пожелания за здраве към гражданите и колеги си, които работят за сигурността на града.

В присъствието на областния управител Ваня Събчева, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Ловеч, Валентин Вълков, директора на ТДНС - Ловеч Христо Христов, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на вътрешния министър Михаил Златанов и директора на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов кметът Михайлова изрази уважение към труда на служителите на МВР ден след професионалния им празник.

След официалната церемония министърът на вътрешните работи коментира актуални въпроси пред представители на медии. Във връзка с интензивния трафик на ГКПП - Кулата над 15 допълнителни екипа на полицията са насочени да подпомагат движението към граничния пункт, съобщи министър Маринов и посочи, че допълнително са командировани и служители на ГД „Гранична полиция“.

Държа всеки положен извънреден труд да бъде обезщетен - финансово или с почивни дни. Разбира се, извънреден труд трябва да се полага, когато е абсолютно необходимо, каза вътрешният министър по повод исканията на синдикалните организации в МВР. Той подкрепи правото на протест, подчертавайки добрия диалог със синдикатите, и изрази надежда да бъде намерено законово решение на техните искания.

Без да коментира водени разследвания, във връзка с циркулираща информация за предполагаемо събиране на лични данни за действащ служител на МВР, вътрешният министър заяви: Когато служител на МВР е застрашен, той ще бъде защитен. Това беше и смисълът на предложените промени в Закона за МВР – предоставяне на тази възможност, а не действия в посока закриване на НСО.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK