Откриха нива с марихуана за над 7 млн. лв.

Снимки: ПРБ

Нивата е открита между селата Сава и Аспарухово, като нейната площ е 2,5 декара

Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за промишлено отглеждане на коноп – престъпление по член 354в, ал. 1 от НК.

При специализирана полицейска операция на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна, проведена на 29 септември тази година, близо до язовир „Цонево“ между селата Сава и Аспарухово е разкрита плантацията с коноп, засят върху 2,5 декара. Растенията са около 5400, засети на около 1,10 метра едно от друго и са с височина до 1,40 м. От тях би могло да се получи марихуана с пазарна цена над 7 млн. лева.

Плантацията е разположена в гориста местност, като преди засяването на терена от 2, 5 дка са били изсечени насаждения от дъб и бор. До плантацията се стига по черен път. В самата нива има изградена система за напояване от три пластмасови цистерни. На около 6 метра от брега на язовир „Цонево“ при операцията са намерени водна помпа с бензинов двигател, гофрирана тръба и всмукател за вода.

Освен хидротехническото съоръжение за поливане на растенията са иззети пет чувала тор, земеделски инструменти, пръскачки, акумулатори, туби и латексови ръкавици, ползвани от наркоземеделците.

В близост до наркоплантацията е открит бивак, изграден за работниците и охранителите на нивата. Под платнище, опънато на дърветата, са намерени и иззети чували с отпадъци и генератор за ток с бензинов двигател и други вещи.

Действията по разследването, както и за установяване на извършителите продължават. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK