Откриха наркотици в стаята на 16-годишен ученик от Господинци, местните твърдят, че наследил "бизнеса" от брат си

Снимка: МВР, архив

При проведена вчера полицейска акция в село Господинци за противодействие на производство и разпространение на наркотични вещества, служителите на Районното управление в Гоце Делчев са открили 2,3 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. 

Наркотичното вещество е намерено и иззето от една от стаите, обитавана от 16-годишния ученик от ПГ по МСС "Пейо Крачолов Яворов" - И. Мензил. 

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 В, ал. 1 от НК. 

Какво коментират жителите на гоцеделчевското село Господинци след направения полицейски тараш в къщата на непълнолетния младеж: 

"Беше крайно време. Подавали сме десетки сигнали в полицията не само за наркотични вещества, но и за други системни престъпления, но до момента никой не взе под внимание тези сигнали. Основният виновник както за наркотиците, така и за другите престъпления в селото, бе изпуснат от полицията. Става въпрос за брата на 16-годишния И. Мензил, който е от първият брак на майка им - Мехмед К. Воруков". 

Според местните жители 16-годишното момче е наследило изцяло занаята на брат си, който в момента бил в Англия, но преди месец си бил в Господинци, като демонстрирал благосъстояние и парадирал, че разполага с много пари. 

В претърсената къща 16-годишният И. Мензил живее с родителите си и 11-годишната си сестра.

"Пред техните очи, в макар и много малката им градинка, от години големият брат отглеждаше канабис, на което се противопоставяше само вече покойната  му баба. Стръковете стигаха до над 2 метра и бяха видни за всички хора. Подавахме сигнали, защото се страхувахме за децата си, страхуваме се и сега за децата ни, които в момента учат заедно с И. Мензил. Разбрахме, че големият брат е включил в "бизнеса" и малкия си брат и с група младежи от Гоце Делчев създал мрежа за продажба на канабис, което продължава и сега. Възмутени сме", споделят още хората в Господинци. 

Вторият съпруг на майката на двамата братя и тяхната сестра е от белишкото село Краище и живее в Господинци от години. Тяхна е и къщата, която неотдавна изгоря в пожара с още една постройка в селото. Благодарение на даренията, които местните събраха, сега семейството живее в далеч по-хубава къща. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK