Димитър Димитров с поредно дарение от картофи, този път на Комплекса за социални услуги

Снимка: Личен архив

Дарението е предназначено за 320 човека

Кюстендилецът Димитър Димитров продължава да прави добро, като този път дарява голямо количество картофи на Комплекса за социални услуги към Община Кюстендил.

„Днес хората от Комплекса ще работят извънредно. Ще мъкнат чували с картофи и ще се измокрят, но в замяна ще получат 320 усмивки - толкова адреса са планирани за събота. Призванието на тези добри хора е да обгрижват 800 човека. Те ще ни помогнат всеки потребител на тяхната услуга да получи по едно чувалче с картофи“, обяви кюстендилецът с добро сърце.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, собственикът на IT компания зарадва с тонове картофи десетки социално слаби хора. За бъде сигурен, че ще обхване по-голям брой хора той разпространи и обяви във фейсбук.

„Доставихме първите четири тона на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Кюстендил. Доставихме около един тон на възрастни хора в района на Еремия. Разположили сме няколко тона на пътя пред обекта ни и имаме готовност да изкараме още при нужда. А на полето ни чакат още около сто тона неприбрани картофи“, казва Димитър, който успява с продукцията си да зарадва не един или двама.

Освен този жест той решава да направи и друг за клиентите на столичен пазар.

"Преди три седмици станах неволен свидетел как възрастна жена получи три картофа срещу един лев на пазар "Иван Вазов" в София. Тогава цената на картофите на този пазар варираше между 1.60 и 2.00 лева. 2 лева за килограм е изключително несправедлива цена и това ме накара да наема сергия на този пазар.

Оттогава на сергия номер 13 можете да намерите картофи на справедлива цена – 50 ст., а нашите продавачи са инструктирани да "мамят" възрастните купувачи с теглото на стоката - слагат още картофи, след като издадат касов бон", разказа Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK