Постоянен арест за полски гражданин, шофирал ТИР пиян

Снимка: Infomreja.bg

Дрегерът отчел рекордните 2.66 промила

По искане на Районна прокуратура - Видин, съдът е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо полския гражданин М. М. Чужденецът е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Около 16:50 ч. на 26.11.2020 г., на път Е79, в района на светофара за подход към Дунав мост 2 – Видин, М.М. управлявал товарен автомобил м. „Волво“ с прикачено ремарке. При извършена проверка било констатирано, че водачът е в нетрезво състояние. По надлежен ред било установено съдържание на 2.66 промила алкохол в кръвта му.

По случая е било образувано досъдебно производство, в хода на разследването на което са били разпитани свидетели и събрани писмени доказателства.

В съдебното заседание за разглеждане на искането на Районна прокуратура – Видин за определяне на мярка за неотклонение се е приело, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието. Извършителят му е чужд гражданин, поради което съществува опасност да напусне страната и да се укрие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK