Откриха контрабандни цигари и алкохол в района на ГКПП "Дунав мост - Русе"

Снимка: Агенция "Митници", архив

Акцията е осъществена от митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“

22 400 кутии цигари и 600,8 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол откриха, при три проверки в района на ГКПП "Дунав мост- Русе", митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

На 19.06.2020 г., около 03.30 часа, на трасе „Изход“ пристига товарен микробус на път за Белгия, управляван от български гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под седалките и между тях, в тапицерията и в багажното отделение, са открити стекове цигари и бутилки с алкохол.

Открити са 540 кутии /10 800 къса/ цигари и бутилки с вместимост от 0.700 л и 1 л  с общо 514,4 литра алкохол от различни търговски марки. Два часа по късно в друг микробус с българска регистрация, пътуващ за Норвегия, в личния  багаж на един от пътниците са открити стекове с 580 кутии  /11 600 къса/ цигари.

При друг случай, на 24.06.2020 г. в лек автомобил „Mercedes Sprinter”, в който пътували за страна от Западна Европа водачът и още четирима пътници, български граждани, при щателна митническа проверка са открити 432 бутилки по 0.200 л. с 86,4 л гроздова ракия. В хода на проверката се установява, че алкохола е на един от пътниците, който заявил, че го пренася за свои приятели в Белгия.

Всички задържани тютюневи изделия и алкохолни продукти са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство и за тях не са представени  необходимите придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK