Откриха контрабандна валута за 300 000 лева на Гюешево

Снимки: АМ

Прокуратурата внася искане за постоянен арест

Контрабандни 122 000 британски лири откриха при проверка на микробус митническите служители  на Митнически пункт Гюешево.

По случая, под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил, се води разследване по образувано бързо производство срещу двама мъже за извършено от тях престъпление по чл. 251 от НК.

На 10.02.2020 г., на ГКПП „Гюешево“ е пристигнал микробус с албанска регистрация, пътуващ от гр. София за гр. Тирана. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. Впоследствие обаче митническите служители откриват при проверка крупна сума недекларирана валута, превозвана от двама от тях – Е.Л. (на 30 години) с албанско и българско гражданство и Х.Ш. (на 67 години) с албанско и британско гражданство. При извършената митническа проверка са били иззети 62 000 британски паунда от единия и още 60 000 британски паунда от другия.

Извършени са били редица неотложни действия по разследване – изземване на веществени доказателства, разпити на свидетели, направено искане до съда за одобряване на изготвения протокол за обиск.

Е.Л. и Х.Ш. са били привлечени в качеството на обвиняеми за това, че не са изпълнили задължението да декларират парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на ЕС. Предметът на престъплението е в особено големи размери, с левова равностойност 281 942 лева.

Предстои наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил, да внесе в съда искане за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

 

Снимки: АМ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK