Откриха коноп в пернишкото село Дивотино

Снимка: Infomreja.bg

Четири бързи производства са започнати в Перник и Радомир

Над 300 грама суха листна маса и две зелени растения от рода на конопа са иззети от имот в пернишкото с. Дивотино. Акцията е на служители от Първо РУ, които претърсили дворно място и къща в селото.

В парник са намерени две саксии с височина около 2 метра, а в къща пликове със суха зелена листна маса и електронна везна. Полевият наркотест показал, че това е марихуана с тегло над 300 грама. Започнато е разследване по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата.

28-годишен перничанин е шофирал автомобил с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1, 2 промила. Мъжът бил проверен в гр. Батановци, управлявайки Алфа „Ромео“. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 13 промила. Взета му е кръвна проба за медицинско изследване.

Около 02, 30 ч. тази нощ, в гр. Радомир е проверен Опел „Астра“, управляван от 34-годишен местен жител. Алкохолната му проба с техническо средство се оказала положителна – 1, 37 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и автомобила му е иззет. Задържан е за 24 ч. с полицейска заповед.

Жител на ковачевското с. Косача е управлявал автомобил в нетрезво състояние. 41-годишният мъж е проверен вчера в селото, управлявайки „Волво“. Алкохолната му проба е 2, 36 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ.

Работата по документиране на случаите продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK