Пуснаха от ареста Стайко Стайков

Снимка: БГНЕС

На сина на алкохолния бос бяха повдигнати две обвинения - за неподчинение на полицейско разпореждане и за подаване на фалшив сигнал

Синът на бизнесмена Миню Стайков - Стайко, е пуснат от ареста, съобщи Нова телевизия.

Той бе задържан за 72 часа за осуетяване на полицейска проверка. Стайко Стайков бе задържан на оживения столичен булевард "Черни връх" в сряда. Тогава полицията спира за рутинна проверка две луксозни коли. Стайков осуетил проверката, поради което е задържан.

29-годишният мъж обяснил на полицаите, че тръгнал на автостоп за Айтос. Така попаднал в бронираната кола, с въоръжени мъже. Искал да пътува с влак, но променил мнението си.

На сина на алкохолния бос бяха повдигнати две обвинения. Едното за неподчинение на полицейско разпореждане, а второто - за подаване на фалшив сигнал на телефон 112.

Припомняме, синът на бизнесмена Миньо Стайков - Стайко, беше пуснат под домашен арест заради влошеното си здравословно състояние. На 28 януари 2019 г. стана ясно, че синът на Миню Стайков бил отвлечен, пребит и захвърлен.

По-късно от МВР обясниха, че5 месеца вътрешното ведомство не знае Стайков-младши да е бил отвлечен, въпреки че беше обявен за издирване от Интерпол.

Прокуратурата обжалва решението за освобождаване от ареста, но на предишното заседание на съда, Стайко Стайков така и не се яви. Според адвоката му, причина за неявяването на Стайков-младши е болничен престой. Съдът поиска 8-членна медицинска експертиза на здравословното му състояние.

Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за почти половин милион лева, за участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари.

На 5 септември 2018 г., специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата „Винпром Карнобат“ ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6