Иван Милев открива изложба живопис „Пространство, природа, земя“ в Художествената галерия в Кюстендил

Снимка: ХГ "Владимир Димитров - Майстора"

На 27 април 2016 г., от 18.00 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” се открива изложба живопис „Пространство, природа, земя” на съвременния художник Иван Милев.

Авторът се изявява предимно в областта на пейзажния жанр. Стилът му е ярко изразен и индивидуален – формата е обобщена, синтезирана, пространството следва определен ритъм и архитектоника.

Синтетичните пейзажи на Иван Милев привличат с характерния език на баграта и формата.

Колоритът е изразителен, ярък и близък до националните традиции.

„Пейзажите на Иван Милев са явление, в което идеята за национално изкуство намира своята адекватна визуална интерпретация в съвременната българска живопис”, пише Слава Иванова.

Иван Милев е роден през 1957 г. в с. Априлово, Търговищка област. Завършва Художествената академия в София през 1984 г., след което работи в Националната художествена галерия като уредник и заместник-директор.

Член е на Съюза на българските художници. Той е автор на редица самостоятелни изложби в престижни галерии в страната – „Артамонцев”, „Макта”, „Арена” и др., сред които Юбилейна изложба в Националния музей на българското изобразително изкуство по случай 50-годишнината на художника.

Носител е на Голямата награда за живопис на Есенен салон в София през 1994 г.

Негови картини са притежание на НХГ, СГХГ и други галерии в страната, както и на частни колекции в България и чужбина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK