Откриха юбилейното X издание на „Планинско рали-Благоевград 2015”

снимки: infomreja.bg

41 автомобила от страната и чужбина ще се състезават в юбилейното X издание на втория кръг от националния автомобилен шампионат на България "Планинско Благоевград 2015".

Официалното начало бе дадено днес пред Largo Mall от заместник-кмета по строителството и сигурността в Благоевград Антоанета Робева.

„От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов искам да приветствам участниците и гостите на юбилейното издание на „Планинско Благоевград” и да пожелая успех и безавариен финал на всички екипажи”, каза в приветствието си тя.

Ралито се организира от Спортен клуб "Диамо", Община Благоевград и Българската федерация по автомобилен спорт.

Председателят на АСК "Диамо" Георги Стоянов също пожела успех на участниците, благодари, че са уважили усилията на Община Благоевград и екипа и изрази надежда „Планинско рали - Благоевград” да стане кръг от Балканския автомобилен шампионат по планинско изкачване.

Съботният ден започна с технически преглед на автомобилите, които по-късно бяха подредени на площадното пространство пред мола, където стотици жители и гости на Благоевград имаха възможност да ги разгледат, да се снимат с тях и екипажите им.

Участниците в ралито от България, Гърция и Македония ще се състезават утре от 10.00 часа, като трасето отново ще бъде пътят за село Делвино.

Единствената жена в ралито е Диана Стоянова от благоевградския клуб “Диамо”.

Преди старта участници ще се включат в Националната кампания  “Да засадим дърво”. Те ще засадят дръвчета  в средата на трасето на разклона за мемориалния комплекс „Памет и вяра” над Благоевград и село Делвино.

Награждаването на финалистите в „ Планинско рали - Благоевград 2015” ще се състои веднага след края на състезанието.

 

Диана Стоянова
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK