Откриха III Международен турнир „Мини футболна магия” - Микрево 2014

снимки: Община Струмяни

На 16 май магията на футбола завладя община Струмяни. На стадиона в Микрево, пред многобройна публика, се състоя официалната церемония с участието на детските грандове на родените през 2002-2003 г - домакините от ФК „Малеш-1940” Микрево, ЦСКА, Левски, „Вихрен” Сандански , ФК „ПАОК” – Солун, Република Гърция,ФК „Брегалница”- Щип, Република Македония, ДФА „Мечетата” Петрич, чиято академия е на един от топ реферите в България Ивайло Стоянов, и носителя на трофея от миналогодишното издание на турнира през 2013 - отборът на ПФК „Ботев” Пловдив.

С бурни аплодисменти бяха посрещнати отборите и техните треньори, но най-много адмирации получи детският отбор на домакините, воден от Методи Тушев, който заедно с брат си Йордан Тушев, са основни организатори на голямото спортно събитие.

„Организираме голямо спортно събитие. Магия на спортната битка, но и магия на детските усмивки. Е, може както и в миналата година да има сълзи, но това е част от спорта - винаги има печеливш и губещ. Считам обаче, че всички печелим – с развитието на спорта за деца и участието им в такива турнири. И както обещахме, разширихме турнира като територия и държави и към нашия празник се присъедини и РГърция, отборът на ПАОК", откри футболната магия Йордан Тушев, спортен организатор на община Струмяни.

Под звуците на химна на УЕФА мажоретният състав на училището в Микрево зададе основния тон на събитието, а химните на България, Гърция и Македония изправиха на крака публиката. Кметът на община Струмяни Емил Илиев, под чийто патронаж е турнирът, поради служебно пътуване, не можа да присъства на откриването, но изпрати своите сърдечни поздрави на всички.

„Община Струмяни организира голям спортен празник. Резултатите и отзивите от миналогодишния турнир, спортменството на малките футболисти на стадиона, създадените контакти и като цяло отзивите на професионалистите, ни дават самочувствие, че това е пътят. Пожелавам здраве и радост, голям спортен празник и нека добрите победят!”, каза кметът Емил Илиев.

Всички - и спортистите, и публиката, аплодираха горещо големия български футболист Даниел Златков, който поздрави децата и им пожела много победи. Към поздрава му се присъедини кметът на село Микрево Иван Божинов, който каза, че теренът на Микрево е магия, която създава големи футболисти като Даниел Златков.

Официален старт на турнира даде зам.кметът по хуманитарните дейности Димитрина Николова и магията започна с първия мач между домакините и „Малеш 1940” и „Мечетата” – Петрич.

Три дни осем отбора ще мерят сили на футболния терен в Микрево, а организаторите са предвидили половинметрова купа, медали и индивидуални отличия за най-добрите.

На 18 май от 15 часа ще се състои официалната церемония по награждаването.

 

снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Дядо Илко17:48 - 17.05.2014
Хайде Марки ,само "Левски"!!! Да вземете тази купа!!!!!!!!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK