Откриха голяма канабисова оранжерия в Созополско

Снимки: ОДМВР-Бургас

Двама братя са задържани

Нива, засята с конопени растения, както и голямо количество сух канабис бяха открити при проведена специализирана полицейска операция в местността Смесици в землището на созополското село Зидарово.

В операцията участвали служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас съвместно със служители от „Специализираните полицейски сили“, бургаската жандармерия, отдел „Разследване“, сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ и Първо, Четвърто и Пето Районни управления – Бургас.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв.м., от двама криминално проявени братя /на 32 и 38 години/ се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества.

При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата. Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др.

В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за сушилни, от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество суха тревна маса - канабис.

Провеждат се мероприятия за установяване съпричастността на лица относно държането и разпространението й.

Спрямо двамата братя за констатираното престъпление e повдигнато обвинение. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районна прокуратура - Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK