Община Дупница получава държавен имот за изграждане на площад в с. Джерман

Снимка: Infomreja.bg, архив

С решение на правителството Община Дупница получава имот – частна държавна собственост, за изграждане на централен площад на село Джерман.

В района ще се оформят озеленени площи, кътове за отдих и детски площадки.

Ще се създаде възможност за изграждането на нови търговски, културни и социални обекти. Благоустрояването на района ще подпомогне развитието на населеното място и ще създаде по-добра предпоставка младите хора да останат да живеят в него.

Статутът на три имота, управлявани от Национална компания „Железопътна инфраструктура“, беше променен от публична в частна държавна собственост. Първият терен е с площ от 0,5 дка и се намира в град Кресна, област Благоевград, а вторият, разположен на ул. „Ямболен“ в Ямбол, е 2,5 дка. Третият имот е складов обект от 1,2 дка и се намира в кв. „Индустриален“ на Стара Загора.

Имотите нямат функционално и технологично значение за сигурността и осъществяването на железопътните превози. С промяната на статута им се създава възможност компанията да се разпорежда с тях и така да реализира необходимите за подобряване на финансовото й състояние приходи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK