Откриха Европейската седмица на спорта BeActive в София

Снимки: личен архив

Днес се откри Европейската седмица на спорта BeActive в София. Инициативата на Европейската комисия стартира у нас с изложението „Избери спорт Бъди активен“ в Борисовата градина. С много настроение и атракции водещите спортни федерации представиха спортовете си с демонстрации и презентации.

Министърър на младежта и спорта Красен Кралев благодари на всички, които се включиха в инициативата на Европейската комисия. „За трета поредна година Министерството на младежта и спорта прави тази кампания и основната цел е да раздвижим ученици, младежи и подрастващи, защото знаем големия проблем на младите хора с обездвижването. Нека тези, които спортуват активно, да дават пример на останалите“, каза по време на откриването министър Кралев.

На церемонията присъстваха зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, както и олимпийските шампионки Таня Богомилова и Тереза Маринова. Благодаря на Тереза и Таня, че винаги откликват и с желание се включват в кампаниите за подкрепа на спорта. Тереза Маринова е един от посланиците на Европейската седмица на спорта #BeActive заедно с други изявени наши спортисти.

В изложението „Избери спорт Бъди активен“ се включиха федерациите по лека атлетика, таекуондо, карате, кикбокс, муай тай, баскетбол, бадминтон, модерен петобой, фехтовка, джудо, борба, бокс, плуване, биатлон, тенис, хандбал, спортна гимнастика, акробатика, стрелба с лък, голф и ски. Балканска федерация адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област направи зумба демонстрация, която привлече много желаещи, а шоуто започна с изпълнения на мажоретен състав „Уондърс“.

Голям интерес предизвикаха демонстрациите на бойните спортове и стрелбата с лък, в която се включи министър Кралев, заедно с проф. Гешев и Тереза Маринова. Една от големите атракции в Борисовата градина беше „Вълшебната стая на Моно Петра“ – пространство, в което всеки може да изрази мислите си с рисунка. А в езерото Ариана много деца имаха възможност да получат първи уроци по кану-каяк.


В следващите дни инициативата продължава в градовете Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK