Задържаха мъж от антоновско село с незаконна ловна пушка и боеприпаси

Снимка: МВР, архив

Оръжието и боеприпасите са иззети

Мъж от антоновско село е задържан за срок до 24 часа за незаконно притежание на ловна пушка и на боеприпаси.

При извършена проверка в хода на проведена на територията, обслужвана от РУ-Омуртаг, специализирана полицейска операция за противодействие на незаконното притежание на огнестрелно оръжие, в дома на 53-годишен мъж от с. Стойново, община Омуртаг, е установено, че същият е придобил и държи без надлежно разрешение ловна пушка „ИЖ 58“ – 16-ти калибър, и 43 ловни патрони за нея.

Оръжието и боеприпасите са иззети по надлежния ред. Мъжът е задържан в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 339 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. 

По време на акцията са проверени 8 лица и 5 МПС. 

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг – за управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС.

При извършена около 18,10 ч  на 24.06.2020 г. полицейска проверка в гр. Омуртаг е установено, че правоспособен 42-годишен мъж от същия град управлява по ул. „Витоша“ лек автомобил „Мерцедес“ с германски регистрационен номер, чийто срок на валидност е изтекъл на 13.08.2019 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK