Откриха цигари в тоалетна на автобус край Кулата

снимка: Агенция "Митници"

497 кутии нелегални цигари от марката „Walton” задържаха митнически служители от специализирана мобилна група на Централно митническо управление при проверка в района на Кулата.

Част от цигарите са открити от тоалетната на автобус, пътуващ по линията Атина – София. Останалите цигари са били укрити в калъфи за костюми, също намиращи се в автобуса.

Образувано е дознание срещу шофьора, а превозното средство е задържано.

Междувременно служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване” към Митница Пловдив задържаха 397 кутии (7940 къса) цигари без бандерол, укрити в хладилната витрина и под бар плота на заведение в ромската махала на Пазарджик. Цигарите са от марките „Corsair Blue”, „Diva”, „Don”, „Victory Exclusive” и „President slims”.

В рамките на проверките на търговски обекти и физически лица в района на Пловдив митническите служители са констатирали 11 случая на нарушения на акцизното законодателство, при които са задържани общо 21 422 къса цигари.

Половината от цигарите са без валиден бандерол, а другите са редовни тютюневи изделия, продавани без необходимото разрешение.

В края на изминалата седмица пък служители на Митница Свищов съвместно със служители на РУП Левски откриха при съвместна проверка в къща в Левски 705 кутии (14 100 къса) контрабандни цигари от марките „Diva”, „Corsair” и „Don”.

Цигарите са иззети, образувано е досъдебно производство.
 

снимка: Агенция "Митници"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK