29 евро от Баку до София по въздух

Снимки: МС

Министър-председателите Бойко Борисов и Артур Расизаде откриха първата авиолиния между България и Азербайджан. Веднъж седмично - във вторник, полет на Азербайджанските авиолинии чрез компанията им BUTA Airlines, ще свързва столиците София и Баку.

Директната въздушна линия между България и Азербайджан е резултат от договореностите, постигнати между премиера Бойко Борисов и президента на Азербайджан Илхам Алиев при неговото посещение в страната ни през 2015 г. Целта е да се създадат условия за насърчаване на контактите между представителите на бизнеса между двете страни и увеличаване на туристите, посещаващи България и Азербайджан.

„29 евро е цената на билета в една посока. Това е една прекрасна възможност азерите да идват на ски и на летен туризъм у нас и да разгледат културно-историческите ни красоти. В същото време българите само за 3 часа могат да дойдат в една прекрасна страна с много традиции“, заяви на официалното откриване премиерът Борисов.

Сред първите пасажери на новата авиолиния бяха министрите на транспорта Ивайло Московски, на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Те бяха част от официалната делегацията в Баку, която придружи премиера Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK