Стартира сондажът за минерална вода в Бистрица

Снимка: Община Дупница

Кметът сключи договор с фирмата изпълнител

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев сключи официално договор с фирмата-изпълнител за стартиране сондаж за минерална вода в района на село Бистрица. Както е известно, Община Дупница проведе процедура по избор на изпълнител с прогнозна цена 646 583 лева и поръчката бе спечелена от "Геосервизинженеринг" АД - Асеновград. Компанията е специализирана в тази дейност и единствена се яви на процедурата.

"Договорът е вече факт и стартират същинските сондажни дейности. Темата бе отворена, след като 2-годишните проучвания в района от екипа на проф. Щерев показаха наличието на минерална вода около 60-градуса на дълбочина 900-1000 метра с дебит между 45-50 л/сек.

Самият проф.Щерев обяви на официалното презентиране на резултатите, че ще преследваме "уловяне" между 20-25 л/сек. Едва ли има човек, който да не се съгласи, че подобно минерално находище и експлоатирането му ще промени изцяло целия район в развитието на балнео и спа туризма, което от своя страна ще повиши икономическия растеж на района с разкриване на работни места и възможности за различни бизнес-начинания.

В началото на идната есен - трябва да е готов сондажът", категоричен бе инж.Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK