Постоянен арест за кюстендилец, извършил грабеж, представляващ опасен рецидив

Снимка: Infomreja.bg

Определението подлежи на частна жалба или протест пред Апелативен съд – София, в 3 дневен срок

Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Борислав А. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Кюстендил, за грабеж, представляващ опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал.1, т.4, във вр. с чл. 198, ал.1 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 - 15 години и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

На 22.02.2021 г., на ул. „Велико Търново“ в Дупница са отнети чужди движими вещи – дамска чанта, портфейл, парична сума около 500 лева и банкови карти от владението на дупничанка, като е употребена сила - блъскане и дърпане. Задържан е 27-годишния Борислав А., като досъдебното производство е прието по компетентност от Окръжна прокуратура.

Събраните по делото доказателства, на този етап от разследването формират извод за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Той е осъждан многократно. Последното си наказание и изтърпял на 11.11.2020 г. Самопризнанията му не изключват реалната опасност да се укрие или да извърши престъпление, се казва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението подлежи на частна жалба или протест пред Апелативен съд – София, в 3 дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK