Тасков: Община Благоевград не отговаря за строежа на новия спешен център

Снимка: Infomreja.bg

Днес в Общински съвет - Благоевград се проведе редовна пресконференция.

Общински съвет трябва да постанови и две решения, отнасящи се до проекта за изграждане на модерен център за спешна медицинска помощ към „Многопрофилна болница за активно лечение - Благоевград” АД.

В отговор на журналистически въпрос, Радослав Тасков - председател на ОбС, поясни, че Община Благоевград не е бенефициент по въпросния проект, а това е Министерството на здравеопазването, но общината е активно ангажирана и оказва своята подкрепа за ускоряване изпълнението на проекта.

Извън дневния ред, на въпрос за положението на болница „Свети Мина“ и миналогодишните искания на управителя ѝ за закриване на отделения, председателят на Общински съвет отново потвърди изключителната важност на болницата, е готовността за недопускане на закриване на отделения или влошаване на услугите предоставяни от лечебното заведение.

„Предвид това, че за съжаление, се увеличава броят на онкоболните пациенти, не може да си позволим да мислим в друга насока, освен за развитие на болницата. Тази болница не обслужва само община Благоевград, а на практика всички области на Югозапада, въпреки че финансирането ляга изцяло върху нас. С кмета сме съгласни, че няма да позволим, заради липса на средства, в лечебното заведение да се закриват отделения или да не се оказва адекватна медицинска помощ.“

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK