„Отключи историята на твоя град“ в Европейската нощ на музеите в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Деветата подред образователна игра „Отключи историята на твоя град“, организирана в Европейската нощ на музеите, включва разходка из забележителностите на Кюстендил в търсене на отговори от поставени загадки.

Разходката започва с посещение на Римските терми и изложбената зала в джамия "Ахмед бей", където участниците получават първия талон от играта, а всеки следващ ще открият след правилно отговаряне на поставения въпрос.

Целта е запознаване с историята на града чрез разглеждане на музейните експозиции и събиране на талони, които водят до „ключа“ за участие в томбола с награди.

Играта „Отключи историята на твоя град“ за първи път предлага разходката да се осъществи и с помощта на мобилното приложение за аудиогидове izi.TRAVEL, като приложението е достъпно за Android, Ios и Windows Phone.

За целта, съвместно с Анатоли Костов, е разработен интерактивен квест по обектите в града под Хисарлъка с въпросите от всички талони.

Играта, както и Квестът, стартират в 10:00 часа на 18 май 2019 г., събота. Съдържанието е достъпно както за малките, така и за възрастните.

Необходимо е единствено инсталиране на приложението izi.TRAVEL на мобилните телефони.

Играта завършва с теглене на томбола с награди, осигурени от Община Кюстендил и Регионален исторически музей - Кюстендил.

Тя ще бъде изтеглена в 19:00 ч. в двора на музея.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK