В Благоевград почетоха покойния капитан на баскетболния Пирин

снимка: infomreja.bg

Демонстративен баскетболен мач в памет на легендата на благоевградския баскетбол Красимир Тошев-Мики събра снощи в залата на спортния комплекс на Югозападния университет "Неофит Рилски" няколко поколения баскетболисти, треньори, фенове.

Организатор на събитието, което се организира за пети път  бяха клуб „Олимпиец“ (Благоевград) с председател проф. Васил Жечев, клуб „Олимпиец“ (Сандански) с председател Андон Тотев и бившият президент и баскетболист на Пирин – Владимир Миленков – Ботев.

В състава на ветераните бяха Рашко Динков, Драго Модев, Иво Атанасов, Георги Атанасов, Иван Пилевски, Бойко Филипов, Румен Димов и Огнян Манолев.

За тях игра и помощник-треньорът на Академик Благоевград Николай Хаджиев и Асен Марчин-синът на Димитър Марчин, който се изяви в ролята на селекционер.

Всички те облякоха екип с неговото име и неизменния номер "10", с който Мики игра през цялата си дълга и запомняща се баскетболна кариера.

Двубоят, който се игра в три полувремена по 10 минути завърши с победа за младите – 79:65.

Срещата бе ръководена от най-добрите съдии по баскетбол от Благоевград - Боби Аврамов и Методи Велев.

В залата беше и треньорът на футболния Пирин (Благоевград) Йордан Самоковлийски, както и спортният директор на „орлетата“ Кирил Стойков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK