Документална поредица за Ванга представи Лалка Бенгюзова в Сандански

снимки: Община Сандански

При изключителен интерес и с подкрепата на кмета на община Сандански Андон Тотев снощи журналистката Лалка Бенгюзова представи документалната поредица „Ванга в народната памет”.

Тя е написана в три части. Всяка от тях съдържа спомени за голямата българска пророчица, като първата част е отделена за спомените на петричани. В нея са поместени разказите на различни по пол, професия, възраст и социално положение хора.

В препълнената зала с ученици от Гимназия "Яне Сандански" Лалка Бенгюзова отговори на всички въпроси, включително и на именитата авторка от Сандански Мария Маринова, която поиска да узнае как се е родила идеята за създаването на тези книги.

"Идеята се роди съвсем спонтанно, при работата ми като журналист. Разказите, които цитирам в изданията, са напълно реални - такива, каквито са ми споделени. Историите на хората не са публикувани в други книги, което прави документалната поредица автентична, интересна и интригуваща", заяви Бенгюзова.

На срещата присъстваха десетки творци, общественици и жители на Сандански, някои от които съученици на авторката, като всеки можеше да си купи от нейните книги. 

Представянето на поредицата приключи с чаша вино и с пожеланието на кмета Антон Тотев за успех на книгата.

Лалка Бенгюзова е дългогодишен журналист от Благоевград. Завършва българска филология в Софийския университет “Климент Охридски”, след което се установява да живее и работи в Благоевград.

Професионалната си журналистическа биография започва във вестник “Пиринско дело”, където работи като коректор, уредник, редактор и отговорен редактор. След това Лалка Бенгюзова продължава кариерата си като редактор в “Нов пирински вестник” и за кратко е главен редактор на вестник “Неделник” , както и други благоевградски медии.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK