Документалната поредица „Ванга в народната памет” премиерно в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Журналистът Лалка Бенгюзова ще представи премиерно своята документална поредица „Ванга в народната памет” в Благоевград. Събитието е тази вечер от 17:45 часа в Регионален исторически музей - Благоевград.

Документалната поредица „Ванга в народната памет” е написана в три части. Всяка от тях съдържа спомени за голямата българска пророчица, като първата част е отделена за спомените на петричани. Поредицата е сбор от разказите на различни по пол, професия, възраст и социално положение хора.

Авторът на поредицата Лалка Бенгюзова е дългогодишен журналист от Благоевград. Завършва българска филология в Софийския университет “Климент Охридски”, след което се установява да живее и работи в Благоевград.

Професионалната си журналистическа биография започва във вестник “Пиринско дело”, където работи като коректор, уредник, редактор и отговорен редактор. След това Лалка Бенгюзова продължава кариерата си като редактор в “Нов пирински вестник” и за кратко е главен редактор на вестник “Неделник” , както и други благоевградски медии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK