Дружество „Майчина любов“ и читалище „Асклепион 1998“, почетоха празника Сретение Господне

Снимки: Личен архив

Денят, почитан от Православната църква като Сретение Господне, е традиционен празник на женското благотворително дружество „Майчина любов“.  Това е датата, на която дружеството е учредено наново след дългогодишното принудително прекъсване на дейността му. Празникът е избран неслучайно. Той е свързан с майчинството и покровителството на Божията майка над малките деца.

Мария отвежда  в храма малкия Иисус на 40-я дн от неговото рождение, каквато е била традицията за всички младенци. В храма  ги среща старецът Симеон, на когото е било предсказано, че няма да умре, докато не види Божия син. Старецът познава в младенеца детето, чието появяване на белия свят е очаквал отдавна, и казал на неговата майка, че рожбата й е син Божий.

Беседа за смисъла и символите на Сретение Господне изнесе пред жените от дружеството и читалищните членове богословът Христина Петрова, която е член и на двете неправителствени организации.

  Женското дружество „Майчина любов“ обсъди в празничния ден основните инициативи, които му предстои да осъществи през 2019 година.

Повечето от тях ще бъдат направени в партньорство с други граждански сдружения, ангажирани с проблемите на децата, семейството, самотните хора и и хората с увреждания, съобщи Виолета Атанасова, председател на сдружението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK