Четири медицински сестри вече помагат на колегите си от Интензивното отделение в МБАЛ – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Те са от училищното и детското здравеопазване в общината

От днес четири медицински сестри от училищното и детското здравеопазване в община Гоце Делчев са на първа линия в борбата с COVID – 19, в помощ на своите колеги от Инфекциозното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров". Те са подсигурени с облекла с най-висока степен на защита и всичко необходимо за безопасни условия на труд.

В продължение на три месеца медицинските специалисти, работещи в детските ясли, детските градини и здравните кабинети в училищата на територията на община Гоце Делчев бяха включени и работиха по график във Временния здравен пункт на ГКПП „Илинден“, разкрит със заповед на министъра на здравеопазването, както и в разкрития специализиран кабинет за борба с COVID – 19 в МБАЛ „Иван Скендеров“- Гоце Делчев.

Осигуряването на специалисти, които да работят в условията на епидемия, е сериозен проблем не само за региона на Гоце Делчев. Много от медицинските специалисти не желаят да поемат такъв риск, въпреки нуждите.

Община Гоце Делчев активно подпомагаше по всякакъв възможен начин дейността на РЗИ – Благоевград, и на общинската болница от началото на кризисната ситуация и ще продължи да го прави.

Ръководството на общината изказва благодарност на управата на МБАЛ „Иван Скендеров“, на лекарите, медицинските сестри и санитари  и особено на тези, работещи в Инфекциозното отделение, за тяхното отговорно отношение и грижите им за болните в сложната епидемична обстановка.

 

КОМЕНТАРИ

Иво09:50 - 15.05.2020
С какво точно общината помогна на РЗИ ? На ГКПП Илинден имаше от и от другите общини медицински сестри, а пункта го изчистиха екип от МБАЛ “Иван Скендеров”. Ако не бяха те и Д’рУлевинов да включи тока и водата и да осигури прилични условия никой нямаше да се отзове ! Питам, с какво общината помогна? РЗИ също нищо не направи за престоя на хората на границата! Поклон пред екипите отзовали се на границата и сега в инфекциозното!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK