90 деца от България и Северна Македония играха приятелски мачове в Банско

Снимки: Българска памет

90 деца от България и Северна Македония се впуснаха в надпреварата за купата на Фондация Българска Памет в Банско.

Второто издание на турнира започна с бурни овации и много настроение и завърши с красиви голови попадения, спортсменско поведение и с впечатляващ финален мач.

Турнирът се проведе на 18 и 19 юли, като в него участват отбори от Якоруда, Доспат, Делчево, Рибново, Долно Дряново, Македонска Каменица и Белица. В последния мач от надпреварата един срещу друг се изправиха отборите на „Македонска Каменица 1“ и „Македонска Каменица 2“, като за купата на Фондацията се пребориха младите футболисти от „Македонска Каменица 1“, а на трето и четвърто място се класираха съответно отборите на „Долно Дряново“ и „Македония 4“.

Двудневният приятелският футболен турнир е поредна инициатива на Фондация Българска Памет за трансгранично сътрудничество с Република Северна Македония.

Сред последните проекти, организирани от Фондацията и насочени към европейска интеграция и сближаване на хората от двете страни на границата са посещението на Европейския парламент на младежи от С. Македония, семинарът по „Иновации, прогрес и дигитален свят“ за над 250 младежи от Струмица и Делчево, образователни екскурзии и семинари в София, съвместни празнични чествания и инвестиции в доизграждането на един от най-големите храмове в С. Македония, който ще бъде открит съвсем скоро с подкрепата на д-р Милен Врабевски.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK