Стотици кюстендилци отбелязаха 141 години от Освобождението (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Стотици кюстендилци се събраха днес по обяд на паметника на Булаир, за да отбележат 141 години от Освобождението на България.

Слово пред всички присъстващи изнесе историкът Ангел Джонев, който припомни събитията довели до Освобождението.

Свят и тържествен за всеки родолюбив българин е 3-ти март, тази светла дата събира в себе си усилията, всеотдайността и саможертвата на много знайни и незнайни българи. Защото Свободата е дело всенародно. Защото избавлението не е еднократен акт, а продължителен и мъчен процес.

Пътят на борбата е дълъг и труден. Всичко има по този път – любов и омраза, покруса и надежда, смърт и безсмъртие. Цялото българско време до 1878 година приближава народа до 3 март – Денят на свободата.

След издигане на националния трибагреник, представители на общинска администрация, областната управа, политически партии и отделни граждани поднесоха венци и цветя на паметника в центъра на областния град.

Отбелязването на Националния ни празник продължи с празничен концерт с участието на народния изпълнител Карамфил Божиков и танцов състав „Македонска хубост“.

Малко преди това 14-те претендентки в конкурса „Кюстендилска пролет“ раздадоха 1000 знамена на всички присъстващи на празника.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK