Отдават безплатно сцени за културни изяви на благоевградчаните

Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград е предприела действия за възстановяване на летния театър

Заместник-кметът д-р инж. Василиса Павлова се срещна с представители на школи за танцово и театрално изкуство, фолклорни групи, вокални групи, музикални училища и други културни дейци.
 
Децата на Благоевград имат нужда от сцена за изява и развитие на своя талант, Общината ще предостави възможност на школите за сценични изяви, обяви д-р инж. Павлова
 
Павлова се срещна с представители на школи за танцово и театрално изкуство, фолклорни групи, вокални групи, музикални училища и други културни дейци.
 
Присъстващите културни дейци имаха възможност да представят своята дейност, както и получени престижни награди на свои възпитаници от участия в конкурси в страната и чужбина. Талантливата гимназистка Александрина Механджийска, ученичка в НХГ "Св. св. Кирил и Методий“ също присъства на срещата. Обсъдени са конкретни теми и възможности за бъдещи съвместни мероприятия.
 
Заместник-кметът д-р инж. Павлова поясни, че Община Благоевград провежда прозрачно управление, предприети са действия за отдаване под наем безвъзмездно на сцени /на открито и закрито/ за провеждане на културни събития. Направено е предложение от Община Благоевград, което предстои да бъде разгледано на заседание от общинските съветници. Тя поясни, че съгласно действащата наредба, общински терени не могат да се отдават безвъзмездно.
 
Децата на Благоевград имат нужда от сцена за изява и развитие на своя талант, Общината ще представи възможност на школите за сценични изяви, обяви заместник-кметът Павлова.
 
51 даровити деца от община Благоевград са получили стипендии за първото тримесечие на 2020 г. Община Благоевград е предприела действия за възстановяване на летния театър.
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK