Отдаване под наем на общинска собственост предизвика разногласия в гоцеделчевския парламент

Снимки: Община Гоце Делчев

Общинските съветници отхвърлиха предложение на колежката си Костадинка Богданова

На последната си сесия общинските съветници в Гоце Делчев разгледаха искането на Васил Циров – председател на Управителния съвет на фондация „Николина Чакърдъкова, за наемане на помещение – публична общинска собственост, в Дома на културата в града, което да се ползва за репетиции.

Предложението на Общинската администрация беше да се проведе публичен търг с явно наддаване с начална тръжна цена 10 лева на месец  без  ДДС и срок на договора – 10 години. Ниският наем беше обяснен с практиката по този начин  общината да подпомага фондации и сдружения с нестопанска цел. Поставя се условие помещението да се ползва само за репетиции и при нужда да се предоставя на гостуващи театри и музикални спектакли.

Общинският съветник Костадинка Богданова направи предложение срокът на договора за наем да бъде 3 години, а стартовата цена за участие в търга – 150 лева.

„Не може с лека ръка да се разпиляват ресурсите на общинската собственост. Толкова символичен наем за толкова дълъг период от време, и то за имот от 158 квадратни метра в центъра на града“, изрази недоволството си тя.

Адвокат Богданова помоли колегите си да осмислят своята позиция и да приемат нейното предложение. Те обаче го отхвърлиха. С 20 гласа „за“, 3 „против“ и 3 „въздържали се“ беше прието предложението на Общинската администрация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK