Отдадоха под наем седем общински обекта в Благоевград

снимки: Община Благоевград

Седем от общо 20 обекта, които община Благоевград пусна на търг, ще имат наематели от днес. На публичен търг с тайно наддаване, който се проведе в сградата на общинска администрация, тръжна документация бе закупена за осем обекта.

За един от тях обаче се яви само единият от тримата кандидати, закупили документация, което автоматично остави обекта за отдаване под наем при следващия търг на 11.12.2013 г. от 14.00 часа. Тогава  заедно с него  ще се наддава за още 13 позиции.

Позициите, за които беше наддавано днес, са офиси на улица „Тодор Александров”. Наемната цена варираше спрямо квадратурата на стаите, като най-малката от тях бе с обща площ 23,76 кв.м. От няколко стотинки до няколко лева бе разликата от обявената наемна цена и предложената от фирмите кандидати.

Някои от кандидатите, за да бъдат сигурни в спечелването на даде позиция, бяха кандидатствали с две свои фирми. Такъв бе случаят за позиция 4 стая на трети етаж в сграда на улица „Тодор Александров” с първоначална месечна цена 92,90 лв. без ДДС. За нея бяха кандидатствали две фирми - „Агромакс” ЕООД и ЕТ „Димитър Николов- Агромах”. След приключване на процедурата по отваряне на документите, мястото стана собственост на първата фирма, която бе предложила 95 лв. без ДДС, с 1 лев повече от конкурента си.

Останалите обекти, за които нямаше закупена документация, ще се предложат  на повторна процедура през декември. Срокът за закупуване на документацията е от 28.11.2013 г. до 17.00 часа на 09.12.2013 година.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK