Отчетът на общинския бюджет – Гоце Делчев, за 2019 година е приет

Снимка: Infomreja.bg

Местният парламент прие и отчетите на общинските предприятия

Общинските съветници в Гоце Делчев приеха отчета на бюджета на общината за 2019 година. Той беше представен от Йорданка Ендрева – директор на Дирекция „Финансово – стопански дейности“ към Общината.

Приходите за годината са възлизали общо на 34 230 478 лева, в това число държавни приходи 21 295 861 лева и местни приходи 12 934 617 лева.

Разходите по бюджета са общо 32 005 876, в това число за делегираните от държавата дейности 20 608 613 лева и за общинските дейности 13 397 263 лева.

Преходният остатък на 31 декември 2019 година по сметките на делегираните от държавата дейности е в размер на 687 248 лева, а в местните дейности – 1 537 354 лева.

Съгласно Закона за държавния бюджет, субсидията е издължена 100 процента.

През миналата година са стартирали дейността си две новоизградени детски градини в общината – тези в селата Лъжница и Буково. Отворили са врати и два Центъра за настаняване от семеен тип – за пълнолетни лица с деменция и за пълнолетни лица с физически увреждания.

Място в отчета намират и разходите по програмите за временна заетост, за вътрешноградски и планински превози, компенсации на пътувания на някои категории граждани, безплатен превоз на ученици до 16-годишна възраст, пътни на правоимащи болни, „Спорт за всички“.

Изпълнението на местните приходи е между 98 и 102 процента, в зависимост от вида на прихода.

В отчетния доклад е посочено, че в дейност „Здравеопазване“ има завишение на разходите за фонд „Специализанти“. Вложени са средства и за закупуване на хемодиализен апарат, за което има решение на Общинския съвет. Отчетени са и помощите, дадени също с негови решения.

Разходи са направени и за ремонт на пътища и текущ ремонт на уличната мрежа, за издръжка на трите Клуба на пенсионера и други.

Предоставените на общинските съветници материали съдържат и отчет на индикативния разчет на средствата от Европейския съюз, на капиталовата програма, отчет за състоянието на общинския дълг, отчет на средствата по Закона за общинската собственост, за културния календар, както и отчети на общинските предприятия и на кметствата на самостоятелен бюджет – Брезница, Корница и Мосомище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK